RumiAdd Specials - Overige producten

RumiAddSpecials zijn producten ter ondersteuning van de diergezondheid van koeien, kalveren, jongvee en varkens.

Producten voor RumiAdd Specials - Overige producten

RumiAdd Mineralen

RumiAdd Specials

 • RumiAdd Specials

  Voor RumiAdd Specials heeft RumiVar een aantal producten voor u geselecteerd ter ondersteuning van de diergezondheid.
  U kunt hierbij denken aan de hygiëne, transitie periode, ondersteuning van de penswerking.

 • RumiAdd SpecialsAgolin Ruminant

  Een mengsel van verschillende hoogwaardige plantenextracten, ontwikkeld om de voeropname, voerefficiëntie en productie bij herkauwers te optimaliseren. Dit specifieke mengesel is voortgekomen uit vele jaren van onderzoek, zowel in vitro als in vivo.

 • RumiAdd SpecialsAnimate

  Met RumiAdd Animate, smakelijke en geconcentreerde anionische zouten, is het mogelijk om de kation-anion balans in droogstand rantsoenen extreem te verlagen.

 • RumiAdd SpecialsBolussen Kalveren

  Het toedienen van bolussen en dranken aan kalveren op het moment dat ze ondersteuning nodig hebben is een praktische manier om tekorten op te heffen.
  Bij kalveren kunnen dranken eenvoudig door de melk gemengd worden, terwijl het toedienen van bolussen ook zeer eenvoudig is.


  •    Topro BiCa

  De Topro Bica bolus is speciaal ontwikkeld voor kalveren met diarree. In geval van diarree is het van groot belang dat de kalveren blijven drinken, want bij diarree verliezen kalveren veel vocht. Hierdoor kunnen ze uitdrogen en gaan verzuren. Door die verzuring gaan ze nog minder drinken en worden ze steeds zwakker. De Topro Bica bolus bevordert de drinklust van kalveren met diarree. Deze bolus bevat met name natriumbicarbonaat. Dat is een sterke buffer die de zuren in maag en bloed neutraliseert. De kalveren voelen zich hierdoor weer beter en gaan meer drinken zodat ze sneller herstellen.

  Dosering: 1 bolus bij de eerste tekenen van diarree. Telkens opnieuw 1 bolus na de volgende 3 maaltijden.

  •    Topro Iron

  Bolus ter compensatie van ijzertekorten in de periode na de geboorte. Veel kalveren worden geboren met een tekort aan ijzer. Dit kan resulteren in minder vitale dieren die minder goed drinken en groeien. De Topro Iron bolus bevat ijzer in chelaatvorm, welke optimaal door de darmen wordt opgenomen, en vitamines A, B6, B9, B12, C en E. Door de moderne productiemethode is de Topro Iron bolus een bolus met een hoge concentratie werkzame bestanddelen. Deze bolus is zeer compact en heeft de volgende afmetingen: Ø 15mm, dikte 11,4 mm. Hierdoor is de bolus gemakkelijk door te slikken en snel toe te dienen. Moet toegediend worden met behulp van een speciale bolusschieter.

  Dosering: 1 bolus per pasgeboren kalf. Vanaf de eerste dag, bij voorkeur direct na de 1e biest opname tot maximaal 3 weken oud.

 • RumiAdd SpecialsDranken Kalveren

  Het toedienen van bolussen en dranken aan kalveren op het moment dat ze ondersteuning nodig hebben is een praktische manier om tekorten op te heffen.
  Bij kalveren kunnen dranken eenvoudig door de melk gemengd worden.

  • Topro Topmix Electrolyt

  Diarree komt veelvuldig voor bij kalveren. Hierbij verliezen kalveren veel vocht via de ontlasting. Het is daarom belangrijk om vocht en electrolyten toe te dienen. Topro Topmix electrolyt is een wateroplosbaar poeder op basis van elektrolyten en glucose. Het voorkomt en herstelt uitdroging door diarree bij kalveren.


  Dosering: 25 gram Topro Topmix Electrolyt poeder (2 maatscheppen) oplossen in 1 liter water. Maximaal 1- 1½ dag enkel electrolytendrank voeren op drinktemperatuur van 38⁰C, daarna om en om melk en electrolytendrank verstrekken.


  • Rumi DiarFix

  Rumi Diarfix is een electrolytenmix, die de vochtbalans en de energievoorziening van het kalf herstelt. Bovendien zijn aan DiarFix stoppende middelen en gelatines toegevoegd om de passagesnelheid te remmen en daarmee de diarree in te dammen. Rumi DiarFix bevat een toevoeging de hoeveelheid immunoglobulinen aanzienlijk verhoogd en het aantal oöcysten (eitjes) van m.n. cryptosporidiose onderdrukt. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal oöcysten 3x werd verlaagd en dat de diarreescore significant verbeterde. (Nocek, 2009).

  Lees meer over DiarFix en Cryptosporidiose.


  Dosering: - 15 tot 20 gram/liter koemelk; Kunstmelk, 50 - 60 gram/liter water.


 • RumiAdd SpecialsHygiëne

  Bij een goede gezondheid van uw dieren hoort ook een goede hygiëne van de leefomgeving. Om dit te kunnen waarborgen heeft RumiVar een aantal hygiëne-producten in haar assortiment. Als eerste vinden we het heel belangrijk dat het drinkwater van koeien, kalveren en varkens schoon is, hiervoor hebben we het beste product om drinkwaterleidingen te reinigen voor u geselecteerd:


  •    Intra Hydrocare

  Intra Hydrocare is een compleet reinigingsmiddel voor drinkwatersystemen (opslagreservoirs, leidingen, nippels, torens, etc.). Het middel is inzetbaar in lege en in gebruik zijnde stallen. Hydrocare reinigt en desinfecteert, is nauwelijks corrosief en heeft geen invloed op de smaak en geur van het water. Het verwijdert organische vervuilingen en mangaanafzettingen.

  Dosering: Lege stal: 1-3 liter per 100 liter (1-3%) water. Het middel minimaal 600 minuten in laten werken. Operationele stal: start: 50ml per 1000 liter (0,005%) water. Per 2 dagen verhogen met 50ml, tot een maximum van 250ml per 1000 liter (0,025%) water. Voor het reinigen en ontsmetten van bv kalveriglo’s en afkalfstal bieden wij een inweekschuim en een desinfectiemiddel: Powerfoam en MultiDes GA.


  •    Power Foam

  Power Foam is een krachtige, economische, alkalische schuimreiniger voor het reinigen van stallen en kalverboxen; ideaal voor het zwaardere reinigingswerk. Hiermee kunt u de hokken eerst inweken, zodat alle mestdelen goed los gespoten kunnen worden. Desinfectie heeft namelijk weinig zin als het oppervlak niet helemaal vrij is van mestresten. Het kan veilig gebruikt worden op beton, steen, roestvrij staal en plastic oppervlakken en voorkomt verspreiding van ziektes. De sterke hechting aan muren en wanden garandeert een lange contacttijd met het vervuilde oppervlak.

  Dosering: 3 tot 5%. Contacttijd 10-20 minuten.


  •    Intra MultiDes GA

  De laatste stap is desinfectie van het schoongespoten hok. Intra Multi-Des GA is een gerenommeerd product dat zich al ruimschoots heeft bewezen, en velen van u al zullen kennen. Intra Multi-Des GA is een uiterst effectief desinfectiemiddel gebaseerd op quaternaire ammoniumverbindingen, glutaaraldehyde en oppervlaktespanning verlagende stoffen. Geschikt voor allerlei oppervlakten en materialen. Alvorens het gebruik van Intra Multi-Des GA is een goed schoonmaakproces nodig. Waar Multi-Des GA wordt toegepast hebben bacteriën, gisten en schimmels geen kans. Zeer geschikt voor bedrijven met Cryptosporidiose besmetting.

  Dosering: 0,25-1%, minimale inwerkingsduur 5 minuten


 • RumiAdd SpecialsMelk'Stop

  Een belangrijk onderdeel van het droogzet-management is het verlagen van de melkproductie onder de 12 liter per dag. Hierdoor vermindert de kans dat de koe na het droogzetten melk uit gaat liggen waardoor het risico op nieuwe uierinfecties wordt verkleind. Daarnaast wordt door de verminderde druk op het uier, het welzijn voor de koe vergroot. Melk'Stop vermindert de productie tijdens het droogzetten en ondersteunt de weerstand in het uier. Melk'Stop is een vloeibaar mengsel van plantaardige bestanddelen wat direct in de mond of via een drench ingegeven kan worden.

  Dosering: Verstrek 1 fles van 250 ml direct na de laatste melkbeurt

 • RumiAdd SpecialsOmnigen-AF

  Een uniek gepatenteerd voedingssupplement van Phibro dat de gezonde weerstand van uw koeien aantoonbaar verbeterd.

 • RumiAdd SpecialsTransitie Bolussen

  Op deze pagina vindt u de probleem oplossers die de koe ondersteunen rondom de transitieperiode, te beginnen bij een goede voorbereiding in de droogstand. Uiteraard begint een goede transitieperiode met een uitgebalanceerde voeding, maar om koeien te ondersteunen naast hun dagelijkse rantsoen kunt u gemakkelijk gebruik maken van bolussen en dranken.


  •    Topro Phosphorus Bolus

  Bolus ter ondersteuning van het dier in perioden van hoge fosforbehoeften. Rond het afkalven treedt vaak een verstoord mineralenevenwicht op. Een tekort aan calcium (melkziekte) is daarvan de meest bekende. Een bijkomend verschijnsel kan een tekort aan fosfor zijn. Dit tekort kan leiden tot het Downer syndroom. Deze aandoening uit zich onder andere in het niet meer rechtop kunnen staan. In tegenstelling tot melkziekte is bij het Downer syndroom de temperatuur, hartslag en ademhaling normaal. Elke bolus bevat 15 gram fosfor en 13 gram calcium en komt onmiddelijk vrij. 

  Dosering: 2 bolussen vóór het afkalven en 2 bolussen na het afkalven.

  •    Topro Calcium Bolus

  Melkziekte na het afkalven wordt vaak veroorzaakt door een calciumtekort. Vooral oudere koeien zijn hiervoor gevoelig. Door het calciumtekort daalt de voeropname en de melkproductie. Ook is het dier gevoeliger voor ziektes. De Topro Calcium bolus bevat 20 gram zuiver en goed opneembaar calcium en 4,9% fosfor. Het calcium komt na toediening onmiddellijk vrij in de pens. Hierdoor wordt het calciumtekort direct aangevuld. Dien de bolus toe bij koeien met melkziekte, of waarbij melkziekte wordt verwacht.

  Dosering: 1 bolus per koe.


  •    Topro Magnesium Bolus

  Bolus ter ondersteuning van het dier in perioden van magnesiumtekorten. Wanneer een koe voor een langere periode een magnesium tekort heeft kan kopziekte ontstaan. Dit kan optreden bij een rantsoen dat voornamelijk bestaat uit gras met (te) weinig magnesium: hoofdzakelijk bij jong gras in het voorjaar. Door het ingeven van deze bolus is het dier gedurende vier weken verzekerd van een dagelijkse behoefte aan magnesium.

  Dosering: 1 bolus per koe; herhaling na 4 weken indien nodig. Bij het uitweiden 2 bolussen per koe; herhaling na 4 weken indien nodig.


 • RumiAdd SpecialsTransitie Dranken

  Op deze pagina vindt u de probleem oplossers die de koe ondersteunen rondom de transitieperiode, te beginnen bij een goede voorbereiding in de droogstand. Uiteraard begint een goede transitieperiode met een uitgebalanceerde voeding, maar om koeien te ondersteunen naast hun dagelijkse rantsoen kunt u gemakkelijk gebruik maken van bolussen en dranken.

  •    Melk'Stop 

  Een belangrijk onderdeel van het droogzet-management is het verlagen van de melkproductie onder de 12 liter per dag. Hierdoor vermindert de kans dat de koe na het droogzetten melk uit gaat liggen waardoor het risico op nieuwe uierinfecties wordt verkleind. Daarnaast wordt door de verminderde druk op het uier, het welzijn voor de koe vergroot. Melk'Stop vermindert de productie tijdens het droogzetten en ondersteunt de weerstand in het uier. Melk'Stop is een vloeibaar mengsel van plantaardige bestanddelen wat direct in de mond of via een drench ingegeven kan worden. Klik hier voor meer informatie. 

  Dosering: Verstrek 1 fles van 250 ml direct na de laatste melkbeurt.

  •    Topro KetoCare - slepende melkziekte drank 

  Slepende melkziekte of wel ketose komt vaak voor in de begin van de lactatie. De energiebehoefte van de koe kan dan niet worden gedekt door de energie-opname. Gevolgen zijn zieke en matig presterende koeien. Topro KetoCare is een gebruiksklare oplossing op basis van propyleenglycol en dient ter genezing van slepende melkziekte bij koeien. KetoCare is een geregistreerd diergeneesmiddel en kent geen wachttijd.

  Dosering: 2 maal daags 250ml per dier, gedurende maximaal 4 dagen.

  •    Topro Dextro Start

  Op de dag van afkalven is de koe erg zwak. Deze zware fase verloopt gemakkelijker wanneer Topro Dextro-Start kalfdrank van Rumivar ingezet wordt. Topro Dextro-Start kalfdrank is een electrolytenoplossing die bijdraagt aan een sneller herstel van de koe na afkalven. Electrolytenoplossing voor snel herstel van de koe na afkalven, vermindert stress en verhoogt de fitheid van de koe, zorgt voor vochtvoorziening en vermindert het gevaar op lebmaagdraaiing, verzorgt de koe met druivensuiker en vult de verbruikte energiereserves snel aan en bevat lever stimulerende ingrediënten om de vetafbraak te ondersteunen.

  Dosering: Dit zeer smakelijke product wordt per zakje gemengd in 20 liter lauw water.


 • RumiAdd SpecialsRumiFat & RumiFat NutriPalm

  Het RumiFat assortiment bestaat uit twee soorten pensbestendige vetten, RumiFat en RumiFat NutriPalm.


  Bij lage vetgehalten in de melk en/of wanneer ondersteuning van de energiebehoefte van het dier nodig is kan het voeren van pensbestendig vet een oplossing bieden.


  Door de hoge energiedichtheid van 3900 VEM bevat slechts 300 gram pensbestendig vet de hoeveelheid energie van 1,5 kg droge stof uit ruwvoer.

  Pensbestendig vet wordt niet gefermenteerd in de pens en geeft daardoor een veel lagere warmteontwikkeling. Dit is in periodes van hittestress een groot voordeel.
  Zie onze flyer voor meer informatie over RumiFat en RumiFat NutriPalm.